Водещи актьори, режисьори, преподаватели и писатели на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол

Новост е специална линия уъркшопи с бизнес ориентация

От 27-ми юли до 3-ти август 2014 г. в Созопол за пета поредна година се провежда единственият по рода си у нас фестивал на изкуствата МОНТФИЗ Арт Фест. За трета година Община Созопол подкрепя и е съорганизатор на Фестивала, чиято мисия е утвърждаване и развитие на практиките за периодичен професионален тренинг както на любителите и кандидат-студентите, така и на студентите и професионалистите в сферата на изкуството.

За осем дни участниците във Фестивала ще участват в практически тренинги по актьорско майсторство, сценична реч, сценично движение, ритмика, танци, творческо писане и др.,    ръководени от най-утвърдените и опитни професионалисти и педагози от страната и чужбина и подходящи както за любители, студенти и професионалисти, така и за онези, които тепърва решават да направят първата си крачка в заниманията с изкуство.

Сред преподавателите тази година са: проф. Маргарита Младенова, проф. Здравко Митков, проф. д-р Атанас Атанасов, доц. д-р Александър ИлиевКойна Русева, Леонид Йовчев, Асен Аврамов, писателят Георги Господинов и много други.

За пръв път в рамките на Фестивала има специална линия уъркшопи, ориентирани към развиване на мениджърски умения. Театрален мениджмънт и Комуникационни и презентационни умения са новите курсове, включени в програмата, а преподаватели са проф. д.и.н. Камелия Николова – театровед, театрален изследовател и театрален критик, ръководител на катедра “Театрознание” и професор по История на европейския театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, театрален изследовател в Института за изследване на изкуствата към БАН и гост-лектор в НХА, НБУ и други университети, автор на много книги, изследователски проекти и текстове за театър у нас и в чужбина, редактор в няколко специализирани издания за театър, наука и култура, водещ на рубрика “Сцена” в “Литературен вестник”

и д-р Десислава Стойчева - актриса с многобройни участия като презентатор в национални и международни форуми, глобален мениджър "Оценка и финанси" на програма за развитие на умения за работа на Британски съвет с дългогодишен опит като ръководител на международни проекти и екипи, преподавател по Арт мениджмънт в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Професионалния си опит в тези области д-р Десислава Стойчева прилага в обученията по „Комуникационни и презентационни умения“.

За втори път в МОНТФИЗ Арт Фест се включват и чуждестранни преподаватели!

Крис Донъли

Крис Донъли е основател и член на The Actors’ Workshop в Бристол и един от любимите преподаватели там. Учил е в театрално училище Bristol Old Vic и има успешна кариера като актьор. Изиграл е много роли, сред които Макбет, Яго в „Отело“, Помпей в „Мяра за мяра“, участва в „Дванайсета нощ“ и в „Сън в лятна нощ“ на Шекспир, както и в много съвременни пиеси. Крис има множество участия в телевизионни продукции и радио пиеси, записани в BBC Radio. Номиниран е за най-добър актьор за награда OFFIE. В момента той е директор на театралното училище, което е завършил. Той е един от най-дълго управлявалите и обичани преподаватели, вдъхновение за всички ученици и изключително забавен човек. В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 в Созопол Крис Донъли ще проведе шестдневен актьорски тренинг, подходящ както за любители на театралното изкуство, така и за студенти и професионални актьори.

Алексис Флойд

Актриса, певица, танцьорка и преподавател в Carnegie Mellon University, Питсбърг, САЩ. Алексис Флойд е специализирала музикален театър и модерна биомеханика. Като актриса има участие в множество театрални спектакли, телевизионни и филмови продукции. В областта на танците се занимава с балет, джаз танци, хип-хоп, африкански танци и др. стилове. В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 Алексис Флойд ще проведе шестдневен уъркшоп актьорски тренинг и шестдневен уъркшоп по джаз танци.

Всеки ден по време на Фестивала се провеждат кандидатстудентски консулатации за НАТФИЗ с преподавателите, които приемат класове през есента на 2014г.

Всяка вечер се играят представления на любителски театрални състави и школи, които се състезават в конкурсна програма в няколко категории и биват оценявани от жури, съставено от преподавателите от НАТФИЗ и част от ръководителите на уъркшопи.

 

За да се запишете за участие, посетете страницата на Фестивала в интернет на адрес: www.artfest.montfiz.com

 

 

МОНТФИЗ

Театрална компания, Актьорски школи, Актьорски курсове, Вокални школи, Танцов център, Школи по творческо писане и мислене, Курсове "Учене през целия живот"

+359 89 911 82 52

www.montfiz.com

Публикации

Актьорски школи МОНТФИЗ, прослушване, Антон Угринов, проф. д-р Атанас Атанасов, Модерен театър, НАТФИЗ, Александър Хаджиангелов

Проф. д-р Атанас Атанасов също ще присъства на прослушването за новата младежка школа в МОНТФИЗ!

Проф. д-р Атанас Атанасов ще бъде част от комисията на прослушването за приема на новата младежка актьорска школа в МОНТФИЗ, който ще се състои на 15 ноември 2014 г. на голяма сцена в Модерен театър в София.

Фестивали, МОНТФИЗ

Излязоха новите промоционални цени за фестивалите на МОНТФИЗ

Специални промоционални цени за фестивалите на МОНТФИЗ,

валидни само за курсисти на МОНТФИЗ или участници в предишните фестивали на МОНТФИЗ

Скъпи приятели,

Резултатите от кандидатстудентските изпити за най-желаната специалност в НАТФИЗ

Резултатите от кандидатстудентските изпити за най-желаната специалност в НАТФИЗ!

38 души преминаха успешно последния трети кръг.

От тях 7 души са възпитаници на Школи МОНТФИЗ.

13 души от успешно преминалите 38 са от кандидатстудентските консултации за НАТФИЗ, които се проведоха на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 в Созопол от 27 юли до 3 август!
Това е повече от една трета!