Творческо писане и мислене

Георги Господинов

Поет, писател и драматург, един от най-четените и превеждани съвременни български автори, редактор, преподавател по творческо писане и мислене в СУ "Св. Климент Охридски" и в Школи МОНТФИЗ.

В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 Георги Господинов ще проведе тридневен уъркшоп по творческо писане и мислене, който ще се състои от три занятия по два часа и половина - на 31 юли, 1 и 2 август.

"Уъркшопът по творческо писане и мислене е насочен към няколко прости неща. Как да разказваме себе си и света. Как да излизаме от себе си и да се четем критично. Как да сменяме гледната точка и да погледнем през очите на котка, муха, дете. Как да редактираме текстовете, които пишем. Как да избегнем клишето или да го накараме да заработи в наша полза. Какво да четем. Ще упражняваме писане на поезия, проза и критика. Ще създаваме текстове и ще ги дискутираме. С много конкретни задачи, спорове и игрови упражнения." - Георги Господинов.

За да се включите в уъркшопа по творческо писане и мислене на Георги Господинов, трябва да се запишете за участие в МОНТФИЗ Арт Фест 2014. Вижте как

Можете да видите всички уъркшопи и кандидатстудентски консултации, включени в програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август - тук.

 

Кратка биография на Георги Господинов

Георги Господинов (1968) е поет, писател и драматург, един от най-четените и превеждани български автори. Автор е на няколко книги с поезия, последната от които е антологията „Балади и разпади”.

Неговият "Естествен роман" е публикуван на 23 езика досега, сред които английски, френски, немски, италиански, испански, чешки и др. Получава отзиви в издания като „Ню Йоркър”, „Таймс”, „Гардиън”, “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” и др.

Книгата с разкази "И други истории" излиза на 7 езика и е в номинациите за най-престижната световна награда в жанра “Франк О Конър” и за наградата Ангелус, 2012. Негов разказ е избран за антологията "Best European Fiction 2010", излязла в САЩ.

Романът "Физика на тъгата" (2012) спечели Националната награда за литература “Христо Г. Данов”, наградата на читателите за най-купувана българска книга и „Български роман на годината”.

Заедно с Никола Тороманов издават графичния роман "Вечната муха" (2010).

Най-новите книги на Георги Господинов са сборникът с есета и истории "Невидимите кризи" и книгата с разкази "И всичко стана луна", излезли през 2013 г. в ИК Жанет 45.

 

МОНТФИЗ

Театрална компания, Актьорски школи, Актьорски курсове, Вокални школи, Танцов център, Школи по творческо писане и мислене, Курсове "Учене през целия живот"

+359 89 911 82 52

www.montfiz.com

Други уъркшопи

Актьорско майсторство

Владислав Виолинов

Джаз Танци

Алексис Флойд (Alexis Floyd)

Актьорски тренинг

Крис Донъли (Chris Donnelly)

Кастинг уъркшоп

Башар Рахал

Съвременни актьорски техники

Юдита Урниките (Judita Urnikyte)