Творческо писане и мислене

Георги Господинов

Поет, писател и драматург, един от най-четените и превеждани съвременни български автори, редактор, преподавател по творческо писане и мислене в СУ "Св. Климент Охридски" и в Школи МОНТФИЗ.

В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 Георги Господинов ще проведе тридневен уъркшоп по творческо писане и мислене, който ще се състои от три занятия по два часа и половина - на 31 юли, 1 и 2 август.

"Уъркшопът по творческо писане и мислене е насочен към няколко прости неща. Как да разказваме себе си и света. Как да излизаме от себе си и да се четем критично. Как да сменяме гледната точка и да погледнем през очите на котка, муха, дете. Как да редактираме текстовете, които пишем. Как да избегнем клишето или да го накараме да заработи в наша полза. Какво да четем. Ще упражняваме писане на поезия, проза и критика. Ще създаваме текстове и ще ги дискутираме. С много конкретни задачи, спорове и игрови упражнения." - Георги Господинов.

За да се включите в уъркшопа по творческо писане и мислене на Георги Господинов, трябва да се запишете за участие в МОНТФИЗ Арт Фест 2014. Вижте как

Можете да видите всички уъркшопи и кандидатстудентски консултации, включени в програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август - тук.

 

Кратка биография на Георги Господинов

Георги Господинов (1968) е поет, писател и драматург, един от най-четените и превеждани български автори. Автор е на няколко книги с поезия, последната от които е антологията „Балади и разпади”.

Неговият "Естествен роман" е публикуван на 23 езика досега, сред които английски, френски, немски, италиански, испански, чешки и др. Получава отзиви в издания като „Ню Йоркър”, „Таймс”, „Гардиън”, “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” и др.

Книгата с разкази "И други истории" излиза на 7 езика и е в номинациите за най-престижната световна награда в жанра “Франк О Конър” и за наградата Ангелус, 2012. Негов разказ е избран за антологията "Best European Fiction 2010", излязла в САЩ.

Романът "Физика на тъгата" (2012) спечели Националната награда за литература “Христо Г. Данов”, наградата на читателите за най-купувана българска книга и „Български роман на годината”.

Заедно с Никола Тороманов издават графичния роман "Вечната муха" (2010).

Най-новите книги на Георги Господинов са сборникът с есета и истории "Невидимите кризи" и книгата с разкази "И всичко стана луна", излезли през 2013 г. в ИК Жанет 45.

 

МОНТФИЗ

Театрална компания, Актьорски школи, Актьорски курсове, Вокални школи, Танцов център, Школи по творческо писане и мислене, Курсове "Учене през целия живот"

+359 89 911 82 52

www.montfiz.com

Други уъркшопи

Актьорски тренинг

Алексис Флойд (Alexis Floyd)

Пантомима - НАТФИЗ

Доц. д-р Александър Илиев

Актьорски тренинг

Крис Донъли (Chris Donnelly)

Съвременни актьорски техники

Юдита Урниките (Judita Urnikyte)