Работилница за ритъм и действие

Асен Аврамов

Композитор, педагог, преподавател по ритмика и теория на музиката в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и в ТК "Л. Гройс", автор на музиката на над 100 театрални спектакли и над 10 игрални и документални филми, един от създателите на Ars Digital Studio (ADS).

В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 Асен Аврамов ще проведе шестдневен уъркшоп "Работилница за ритъм и действие". Участници в уъркшопа могат да бъдат актьори-любители, студенти по актьорско майсторство и професионални актьори.

Основният инструментариум, който ще бъде използван в работата, е тялото на актьора и неговият глас. В действие ще влязат и нетрадиционни инструменти - направени от предмети, амбалаж, импровизирани материали.

Основната идея на работилницата е да потърсим откъде и как "извира" импулсът за действие; да се запознаем с някои техники за координация на целия актьорски апарат; да започнем да "опитомяваме" и дисциплинираме емоционалната и физическа енергия на актьора.

С групата ще се проведат различни тренинги. Една част от упражненията ще са основани на музикални ритми. Други ще са упражнения за телесна координация и упражнения за постигане на групов синхрон с и без визуален контакт.

Предвидени са също така и специални упражнения, чрез които да се тренира усещането на актьора за време – или т.нар. темпоритъм.

За да се включите в уъркшопа "Работилница за ритъм и действие" на Асен Аврамов, трябва да се запишете за участие в МОНТФИЗ Арт Фест 2014. Вижте как

Можете да видите всички уъркшопи и кандидатстудентски консултации, включени в програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август - тук.

 

МОНТФИЗ

Театрална компания, Актьорски школи, Актьорски курсове, Вокални школи, Танцов център, Школи по творческо писане и мислене, Курсове "Учене през целия живот"

+359 89 911 82 52

www.montfiz.com

Други уъркшопи

Актьорско майсторство

Йордан Славейков

Сценичен бой и каскади

Доц. д-р Александър Илиев

Съвременни актьорски техники

Юдита Урниките (Judita Urnikyte)

Актьорски тренинг

Алексис Флойд (Alexis Floyd)