Георги Грозев

Georgi Grozev.jpg
Преподавател по: 
Актьорство за драматичен театър, Обща психофизическа подготовка на актьора
Преподава в МОНТФИЗ от: 
2011 година
Биография: 

Георги Грозев завършва Актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф.Надежда Сейкова в Театрален колеж „Любен Гройс“.

Участва в уъркшопите по актьорско майсторство, сценична реч и сценично движение на едни от водещите преподаватели в Москва и Петербург.

От 2011г. е част от трупата на Драматично-куклен театър – Враца. Участва в различни спектакли от репертоара на театъра, получили редица награди, както и признанието на публиката в България и в чужбина. Някои от тях са:

„Дванайсета нощ“ от У. Шекспир, постановка проф. Н.Сейкова;
„Търговци на презервативи“ от Ханох Левин, постановка Борислав Чакринов;
„Боб“ от Елин Рахнев, режисьор Любчо Георгиевски (Македония);
„Женитба“ от Гогол, режисьор Владимир Лазич (Сърбия) и др.

Участва в различни алтернативни и нестандартни театрални форми и в редица проекти („Vladi_mir” на Матяж Зупанчич с режисьор д-р Валерий Пърликов; „Кабаре в понеделник“ от Гергана Шумкова с режисьор Екатерина Казакова и др.)

През 2014 г. играе една от главните роли във филма "Момичето от ниЗката земя", реж. Н. Станчев и Д. Панева, продукция на студио Mindcrime. Филмът ще излезе през 2015 г.

От 2011 г. започва своята преподавателска кариера в Актьорски школи МОНТФИЗ - първоначално като асистент-преподавател в Детски актьорски школи, малко по-късно и в Младежки актьорски школи. От 2013 г. е художествен ръководител на групи по Актьорско майсторство за възрастни.

В момента преподава в Детски актьорски школи и в курсовете по Актьорско майсторство за възрастни в Школи МОНТФИЗ.