Цвети Георгиева - Strong by Zumba & ZUMBA & Комбинирана тренировка & Jumping Fit & Пилатес & Пилатес + Фитбол

 Спортно-танцувалната кариера на Цвети Георгиева преминава през художествената гимнастика, спортните танци и балета. Шест години се занимава с модерен балет и с танцовата формация в, която танцува има много изяви на сцена и по различни състезания.

През 1992 г се запалва по аеробиката. Включва се в отбора на УАСГ по спортна аеробика , а по-късно и в отбора на спортен клуб „Актив“. През 2010г. получава награда за най-атрактивно представяне на националния Аеробик маратон, а през 2011г. взима първа награда на националния аеробик маратон. Няколко пъти самата тя е водещ на състезания по спортна аеробика. Цвети е инструкторка по аеробика вече 23 години: През 1996 г. завършва курс за инструктори към филиал на Международната Федерация по Аеробика. От Юни 2011 г. е лицензиран Зумба-преподавател, след като завършва курса за Зумба инструктори при Херман Мело в България. Богатата й кариера включва провеждане на различни видове аеробни и аеробно-танцувални занимания: Латино аеробика, Денсфит аеробика, Степ аеробика, Тае-бо, Комбинирана тренировка, Каланетика, Зумба, Фитбол. Ходила е на множество обучения и трейнинги за тези стилове.

След дългите години аеробика, Цвети започва да се интересува и да следи лечебни и здравословни стилове. Очарована е от метода Пилатес и се обучава по метода Пилатес при Даниела Димчева от Lotos4ever Не след дълго, отчита кореннно различния резултат в сравнение с конвенционалните тренировки до сега. Изгражда кариерата си вече като Мастер преподавател, обучаващ бъдещи инструктори по Мат Пилатес и Лечебен Пилатес в Lotos4ever.
През 2016 г, в търсене и експериментиране с нови интензивни, но безопасни стилове, Цвети разработва нова аеробна тренировка, която нарича Jumping Fit. При нея се използват малки батути, гири, ластици различни стягащи упражнения. Новото е, че се постига ползотворно аеробно натоварване, без риск от травми.
Кариерата и на инструктор по групови занимания преминава през различни спортни центрове – Спортен клуб „Актив“ на Национален стадион „Васил Левски” Спортната палата, Национален дворец на децата, зала Спортна София, фитнес център на хотел „Шипка”, Вече седем години – от 2012 до днес е част от екипа на Танцов център „Монтфиз“. Мотото й е: безопасна и забавна тренировка за здраво и грациозно тяло.

За по детайлна представа посетете https://www.youtube.com/user/Tsvety1975/videos

Можете да посетите часовете на Цвети по:

STRONG BY ZUMBA - STRONG by Zumba® съчетава работа със собственото телесното тегло, мускулната кондиция, кардио и плиометрична тренировка, синхронизирана с оригиналната музика, специално композирана, за да съответства на всякo едно движение и да ни мотивира се движим все повече. Това не е класическата Зумба тренировка и няма танци и хореография. В едночасов клас ще изгорите калории на макс, докато тонизирате ръцете, краката, корема и седалищните мускули. Плиометрични или експлозивни движения като високи колен, Бърпи (Burpee) и скокове се сменят с изометрични движения като лапи, клекове и елементи от бокс и кикбокс. STRONG By Zumba® е създадена от екип от американски експерти в спорта и спортна медицина, и е базирана на редица научни изследвания, за да бъде освен максимално ефективна за отслабване и стягане, същевременно полезна за здравето и щадяща ставите. Затова всяка комбинация, която вашия инструктор показва е предварително разработена от експерти инструктори в последователност, отговаряща на поставените от специалистите по спортна медицина указания за ефикасно и здравословно трениране

ZUMBA - интензивна аеробна тренировка на базата на елементарни стъпки от различни танцови стилове. При нея се изгарят много калории по приятен и забавен начин и без да го усетим. Винаги завършваме с упражнения за стягане на коремните мускули и разтягащ комплекс.Със Зумба отслабвате, разпускате от стреса и оформяте грациозна фигура. Препоръчва се и за тези, които се отегчават от монотонните тренировки във фитнес залата. В това видео може да се запознаете по-подробно с Цвети и атмосферата, която създава в часовете по Zumba:  http://www.youtube.com/watch?v=TfGjHqVUOP0

КОМБИНИРАНА ТРЕНИРОВКА – високо-интензивна сила + кардио тренировка. След цялостна загрявка на тялото следва 45 минути интензивена функционална тренировка със степ и с много силови упражнения –Особено внимание се отделя на стягането на корема. Завършваме с разтягане, с което прогонваме натрупаната умора и напрежение по мускулите, водещи до мускулна треска и болки. Видео от тези тренировки може да видите тук

JUMPING FIT (тренировка с батут) - Според научни изследвания скачането на батут се оказва с 68% по-ефикасно от тичането. Мускулната стимулация при скачането на батут е по-голяма от колкото при тичането -10 мин. скачане са имат същите резултати като 33 мин. тичане. Подскачането на батут подобрява ефективността на сърдечно – съдовата система, помага да забързате метаболизма си и да повишите възможността на организма да изгаря калории и мазнини, помага за тонизирането на тялото, особено на стомаха, гърба и краката, както и основните мускули, които са постоянно ангажирани с баланса, намалява на риска от болести като чупливост на костите като способства за подобряване на костната плътност. При него се освобождава ендорфин, който намалява стреса, безпокойството, депресията. Подскачането е интензивна, но нетравмираща тренировка, защото батутът поглъща осемдесет на сто от натоварването при отскока и приземяването.
Какво предствлява тренировката може да видите на видеото тук   

 

ПИЛАТЕС и ПИЛАТЕС + ФИТБОЛ - Методът Пилатес за трениране на тялото е уникална система от упражнения за разстягане и за сила, разработена преди близо век от Джоузеф Пилатес. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, придава гъвкавост и грациозност, слива в едно ума и тяло, прави фигурата стройна, дарява здраве., постигаме максимални резултати от тренирането на цялото тяло. Чрез Пилатес тялото получава невромускулно обучение във всички функционални позиции, докато умът се фокусира върху стабилизирането на гръбнака. Ползите от Пилатес включват развитието на сила, гъвкавост, себеосъзнаване на тялото, мускулен баланс и симетрия, баланс, контрол и подобрена стойка. Повишената сила на „централните мускули” позволява по-ефективни движения с по-голям диапазон. Функционалните дейности които изискват баланс и контрол се извършват по-ефективно и с по-голяма безопасност. Комбинацията на Пилатес техники и Футбол допълнително засилва терапевтичния ефект и редовното му практикуване води до облекчаване болка в гръбнака и във врата. Нагледно може да видите тренировката тук  

 

АКТУАЛНИЯТ ГРАФИК на занятията с Цвети може да видите тук: http://www.montfiz.com/tancovi-shkoli