Стелиян Анастасов - LA R'n'B & Soul


Естетическа експресия и хореография е нов метод на обучение, който разглежда натуралния начин на движенията и тяхното значение.

Обучението се фокусира върху контрола на цялото тяло в различните му пози, свобода на движението, видовете експресия. Разликата между емоции и чувства, тяхната взаимовръзка и начин на пресъздаване. Опознаване на музиката и начинът и на използване. Разказване на история чрез движения. Комуникация чрез движения. Себепознание и изграждане на собствен и уникален начин на движение. Развиване на въображението. Класовете са подходящи за : - Начинаещи танцьори и танцьори търсещи собствено израстване - Хора изучаващи танцов театър или театър на движението - Любители на изкуството - Разпускане

 
 
Стелиян Анастасов започва да танцува от ранна възраст като първият стил, по който бива увлечен са брейк танците. По-късно се записва в школата на The Center, където тренира 3 години. През тези 3 години се запознава с най-различни стилове като попинг, хип-хоп, хаус, локинг, изолации. По време на тези 3 години той участва в батъли, състезания и спектакли и заедно с групата си спечелват 2-ро място на националното състезание по танци. Създава своя група в гр. Белослав, на която по късно се отдава изцяло и не след дълго правят първият си спектакъл "Дистанция". Учениците му вземат множество първи, втори и трети места на големи състезания. През 2015 и 2017 година посещава два от най-големите танцови лагери в света Fairplay Dance Camp и SDK, където надгражда своите умения и се учи на нови стилове като contemporary и кръмп. През годините той не спира да твори и да търси начини за изразяване, на реалния начин на дадена емоция, без тя да бъде преекспонирана. Това го отвежда до Тайчи, Уданг Кунг Фу и движенията на животните (Locomotion movement). Заучавайки начини на движение, пози, темпоритъм на движението, Стелиян търси начин да използва всичко научено до момента като начин на натурална експресия. Започва да се интересува от анатомия, философия, естетика и всякакви видове изкуства с цел да намери начин или техника да одухотвори движенията, които използва, не просто да ги използва заучено. След години изучаване той намира начин да се отърве от вкоренените техники и се фокусира главно върху естетиката в танците. Тъй като винаги естетиката, художественото и изящно изкуство са го превличали, Стелиян започва да изпробва Естетически начин за постигане на натурална експресия, така че танцът да може да се разглежда като творба, а не само като съвкупност от движения. През 2020 той създава метод който нарича Естетическа експресия и цели да помогне на всеки танцьор да открие своя собствен начин на движение като го изкара от комфортната зона, в която доста от танцьорите се поставят и да го научи как да изразява себе си по свой собствен начин.
 
 
 
  
  

АКТУАЛНИЯТ ГРАФИК на занятията по LA R'n'B & Soul може да видите тук:
http://www.montfiz.com/tancovi-shkoli