Още новини

Първите абсолвенти на курса "Писателят като актьор"

23 февруари ще бъде празнично запомнен от завършилите първо ниво на курс “Писателят като Актьор” и тържествен за първите абсолвенти на курса. Публиката бе творчески провокирана и силно впечатлена от презентираните два проекта за сборници: “Усмивката на непознат” и “Без особен край”. Всеки от курсистите прочете свои текстове.

виж повече


"Паякът" на режисьорите и драматурзи, и преподаватели по актьорско майсторство в школи МОНТФИЗ - Димитър Димитров и Йордан Славейков пътува отвъд океана, ще се играе на няколко сцени в Ню Йорк

автор: klassa.bg

За първи път българско заглавие от театралния афиш ще вземе участие във фестивал зад океана. Авторската пиеса „Паякът“ на режисьорите Йордан Славейков и Димитър Димитров ще бъде показана пред нюйоркчани през август в рамките на New York International Fringe Festival. FringeNYC е най-големият мултиартистичен фестивал в Сверна Америка ...

виж повече


Мая Кисьова: Самоопознавайте се, обичайте се, поощрявайте се

автор: Аz-jenata.bg

"Като свободно практикуващ вече 15 години артист, съм там, където моите умения са нужни. Играя, пиша, преподавам. И още много неща. Също открих, че за да съм in time, трябва да реформирам себе си непрекъснато. Шегата настрана – зрелостта винаги се нуждае от по-добри възможности за реализация. Дано доживеем момент да работим с продуценти, които да познават възможностите на артиста и да ги пласират професионално и адекватно."

виж повече


Представяне на книгата “еМОрфей” на Winter Art Festival 2013, организиран от МОНТФИЗ

Представяне на книгата “еМОрфей” на Мая Кисьова по време на на Winter Art Fest 2013, организиран от МОНФИЗ.

виж повече

  


 

 

 

 


   

 

 

 

На 3-ти януари 2013г. МОНТФИЗ постави началото на най-новата си инициатива - Winter Art Fest! Първият Зимен фестивал на културната организация се проведе във Велинград!


Aктьори от „Под прикритие” и „Седем часа разлика” правят уъркшопи във Велинград

aвтор: klassa.bg

Актьорите Михаил Билалов, познат като Джаро от сериала „Под прикритие”, Пенко Господинов и Юрий Ангелов, съответно Гончев и Распутин от „Седем часа разлика”, ще ръководят уъркшопите по актьорско майсторство по време на Winter Art Fest 2013.

виж повече


Премиера на сборника с пиеси "еМОрфей"

“еМОрфей” е заглавието на новородена книга в самото начало на 2013-та, чиято първа премиера ще бъде от 21:30 часа на 5 януари в хотел „Здравец” във Велинград в рамките на организирания от МОНТФИЗ Winter Art Fest 2013, Велинград, 3-6 януари.

Сборник от пет пиеси и един актьорски дневник, книгата излиза с финансовата подкрепа на МОНТФИЗ, а артистичният предговор е дело на Слав Бойчев, собственик и художествен директор на най-авторитетната в страната мрежа от школи по актьорско майсторство, музика, танци, творческо писане, рисуване и фотография.

Автор на “еМОрфей” е Мая Кисьова, преподавател в МОНТФИЗ и художествен ръководител на курс “Писателят като Актьор”.


Коледна приказка

автор: Галина Стойнова, курсист в Школи МОНТФИЗ, курс Творческо писане


Змията усети вибрацията на празника и се приготви за път. Цялата земя вече тръпнеше в очакване, звънеше.

Тя искаше да посрещне коледната нощ под открито небе, в приятна компания. Не искаше да преживее магията сама...

 цялата приказка тук


Курс по актьорско майсторство за възрастни всеки понеделник и сряда от 18:00 до 20:00 часа!

Малко хора се замислят колко полезни са основните практически актьорски умения. Те имат приложение както във всяка една професия, така и в ежедневното ни общуване... 

виж повече


Проф. Светослав Иванов: „Правя каскадата и се връщам.“

Проф. Светослав Иванов, бивш ректор на НСА, а в момента преподавател в НАТФИЗ, е участвал в повече от 40 игрални филма като ръководител и изпълнител на опасни сцени.

виж повече


Юрий Ангелов: "Няма да преподавам, ще предавам практически актьорски опит."

Блиц интервю с актьора Юрий Ангелов, който наред с Михаил Билалов и Пенко Господинов също се включва като преподавател в уъркшоп по актьорско майсторство в организирания от МОНТФИЗ Winter Art Fest 2013 във Велинград от 3 до 6 януари!

виж повече 


Михаил Билалов за предстоящото му участие в Winter Art Fest 2013, Велинград, 3-6 януари

Прочулият се с ролята на Джаро в „Под Прикритие” български актьор Михаил Билалов ще проведе в рамките на Фестивала единия от уъркшопите по актьорско майсторство, който ще се състои от три занятия по два часа и половина – разпределени в различните дни на Фестивала.

виж повече 


Пенко Господинов: В актьорската професия успехът не е гарантиран и мъките започват с всяка роля съвсем отначало

 

 
Пенко Господинов също ще води уъркшопи по актьорско майсторство на организирания от МОНТФИЗ Winter Art Fest 2013 във Велинград от 3 до 6 януари!


 Успех за курса "Писателят като Актьор"!


Дебют на курсист от курс "Писателят като актьор" в Школи МОНТФИЗ!

 

На 19. 12. 2012 г. Валентина Рашкова заедно с преподавателите си Петър Чухов и Мая Кисьова изпълни свои стихотворения в Пети Софийски есенен салон за поезия и беше приветствана като ново попълнение в духовната традиция на Салона.

 


И нека празниците започнат!

Коледа и Нова Година наближават и настроението става все по-приповдигнато. За да стане още по-празнично започваме с изненадите и подаръците. 


Всички, възползвали се от промоциите през септември, октомври и ноември печелят следните награди... виж тук

 


На 31-ви ноември 2012 г. се проведе първото занятие на новосформираната детска група към варненския клон на актьорски школи МОНТФИЗ.

Художествен ръководител на групата е актрисата Биляна Стоева.

Занятията ще се провеждат всеки петък от 18:00 до 20:00 часа и
събота от 14:00 до 16:00 часа в актовата зала на
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров"
(Варна, ул. "Найден Геров" 1).

До края на месец декември все още ще има възможност да се включват нови попълнения към сформираната група!

За повече информация: тел. 0897 81 82 82.


Децата от майсторския клас по актьорско майсторство към МОНТФИЗ - София взеха участие в "Спомен за Яна Язова" - събитие на Арт къща "Куклите".

Курсистите представиха текстове от книгата "Таралеж се жени" на Яна Язова! Поводът за събитието, което се състоя на 19-ти ноември, бе юбилеят- 100 години от рождението на писателката!


Димитър Пишев ще е водещ на официалното награждаване на победителите в конкурса "БГ сайт 2012"

Ежегодният конкурс за Оскарите на българския интернет тази година ще бъде воден от курсист в Младежки актьорски школи МОНТФИЗ - София с художествени ръководители Михаил Милчев и Росица Гевренова.
Повече за самия конкурс и церемонията по награждаването на победителите можете да видите тук


Радио Шумен, програма "Днес" - интервю с основателя и директор на МОНТФИЗ - Слав Бойчев

По повод 11 годишнината на МОНТФИЗ, чуйте един разговор между учредителя на организацията – Слав Бойчев, и репортера на Радио Шумен - А. Димов.
чуйте интервюто


Ралица Бежан за новия й клип "Полунощ"

През 2012 г. Ралица Бежан записва най-новия си сингъл "Полунощ". Скоро след това излиза и клипът на песента, в който участват преподаватели и курсисти от МОНТФИЗ. 

На 4-ти ноември 2012 г. в МОНТФИЗ ще стартира курс по Сценична реч с преподавател Ралица Бежан.

За най-новия сингъл и за предстоящия старт на курса по Сценична реч, с Ралица Бежан разговаря PR-ът на МОНТФИЗ - Надежда Крушкова:... виж повече


Слав Бойчев
за Програма "Мост на поколенията"

 

Програма "Мост на поколенията" е създадена през 2011 г. в МОНТФИЗ по идея на Слав Бойчев и проф. Снежина Танковска.

През октомври 2010 г. Слав Бойчев създава първия Майсторски клас в Младежките актьорски школи на МОНТФИЗ в София, като обединява две съществуващи групи, всяка от които е преминала две нива на обучение. Той поема ръководството на новосформирания клас и започва работа по постановката на пиесата "Сън в лятна нощ" от Уилям Шекспир. Така започва историята на Програма "Мост на поколенията".

виж повече


Башар Рахал преподава тънкости пред камерата

автор: fakti.bg

Башар Рахал, известен и като Лошия от сериала „Стъклен дом“, става художествен ръководител на млади актьори по тънкостите на играта пред камера и на сцена в Актьорски школи МОНТФИЗ.

Курсът, който започва на 13 октомври, ще е изцяло с практическа насоченост. „Искам да стане ясна разликата в актьорската игра между киното и театъра, понеже ми е писнало да гледам колко театрални са актьорите на снимачната площадка и колко не им достига на сцената”, споделя Башар Рахал... виж повече


"На училище": Школи по актьорско майсторство преподават живот

Статия за Школи МОНТФИЗ

автор: dnevnik.bg

публикувана: 28.09.2012 г.

Той седи срещу мен усмихнат, жизнерадостен и разказва как те са променили живота му.
"Те" са преподавателите, а "той" е Валентин на 19 години, завършил курсист в школите МОНТФИЗ. виж още


МОНТФИЗ отбелязва единадесетия си рожден ден с премиера на спектакъла "Скъперникът" и парти в клуб "Червило"!

"Имам чувството, че 5 октомври 2001-ва беше само преди един миг - миг, в който се случиха много прекрасни неща!", сподели Слав Бойчев, създател и директор на мрежата от школи по изкуствата.
 
Днес МОНТФИЗ става на 11 години!

Течащият в момента есенен прием в Школи МОНТФИЗ е причина отбелязването на празника да се отложи за 18 октомври, но отлагането ще бъде достойно компенсирано. 
виж повече 


Башар Рахал става част от семейството на МОНТФИЗ!

Актьорът Башар Рахал ще е художественият ръководител на курса по Киноактьорско майсторство за младежи и възрастни, включен в есенния прием на Школи МОНТФИЗ.

Курсът ще е изцяло практически насочен. Ще се работи върху актьорската игра в киното и театъра: „Искам да стане ясна разликата в актьорската игра между киното и театъра понеже ми е писнало да гледам колко театрални са актьорите пред камерата и колко не им достига на сцената.”, сподели Башар Рахал.    виж повече


МОНТФИЗ отпразува 22-ри септември с Открит урок по Сценично движение и Сценична реч в Борисова градина

Младежката група по актьорско майсторство с худ. ръководител Слав Бойчев и асистент преподаватели д-р Ралица Ковачева-Бежан, Ана Митева и Антон Григоров пренесоха сцената от читалището в парка, организирайки УРОК НА ОТКРИТО ПО СЦЕНИЧНА РЕЧ И СЦЕНИЧНО ДВИЖЕНИЕ.

виж повече


Да приобщим детето към изкуството

Не подценявайте изкуството, то е важна част от живота на детето ви и стимулира неговото развитие.

Когато говорим за образованието на детето, ние имаме предвид умението му да чете, пише и извършва аритметични действия. Но общото образование не включва достатъчно възпитателния и образователен потенциал на литературата, театъра, киното, музеите, средствата за масова информация и за много деца остават недостъпни цели пластове от културата на миналото и настоящето. виж повече


Пеенето и танците помагат на здравето и развиват мисленето

Редица медицински проучвания доказват безспорно ползите от пеенето и танците върху здравето, интелекта и емоционалното състояние на хората.

Проучванията показват, че музиката и римите увеличават способността на децата и подрастващите да мислят пространствено, което може значително да повиши техните математическите и научни умения. А ако паралелно с пеенето, дадете възможност на вашето дете да танцува, то ще се научи на баланс, координация и ритъм. Нещо повече - ще има правилна стойка, добро физическо здраве, добър тонус. виж повече


Ползите от танца за децата

Ако имате деца, може би се чудите какъв е най-добрият начин те да насочат правилно своята привидно безгранична енергия.

Уроците по танци са подходящи за деца от всички възрасти и са един забавен и чудесен начин малките палавници да придобият чувство за ритъм, любов към музиката и да намерят нови приятели.  Освен всичко споменато, заниманията с този вид изкуство крият още много ползи за развитието на вашето дете. виж повече


Открит и Безплатен урок по Сценична реч и Сценично движение

Школи МОНТФИЗ търсят ТЕБ в събота в парк Борисова градина!
Младежка група по актьорско майсторство с худ. ръководител Слав Бойчев и асистент преподаватели д-р Ралица Ковачева-Бежан, Ана Митева и Антон Григоров пренася сцената от читалището в парка, организирайки УРОК НА ОТКРИТО ПО СЦЕНИЧНА РЕЧ И СЦЕНИЧНО ДВИЖЕНИЕ.

 
Всеки, който желае да се включи и да се докосне до магията на театъра ще може да го направи свободно и безплатно!
 
Как премина откритият урок - можете да видите тук...