Марина Ранкова - Power Kangoo Jumps & STEP Aerobic & Total Body Workout & Steel Combat

Часовете на Марина Ранкова се характеризират с висока интензивност и разнообразни хореографии. Подходящи са за хора, целящи отслабване и стягане на тялото.

Марина се е занимавала с народни танци, плуване и ски бягане (2-ро място на Републиканско състезание по ски бягане и 1-во място на Регионално състезание по плуване за девойки). Тя е лицензиран инструктор по степ аеробика и класическа аеробика (2010 г.), зумба при Херман Мело /2011 г./ и зумба второ ниво Б2 при Херман Мело /2012 г./. През 2014г. лицензира Steel Combat при Фернандо Горини и Power Kangoo Jumps при Ракел Катурла. 2015 г. става Персонален треньор към Европейската фитнес асоциация, обучена от Вивиана Фамози и Карло Домингес.

 

1. Степ аеробика

Създаден през 1990 г. от фитнес инструкторката Джин Милър, този спорт има за база упражнения, които наподобяват изкачването и слизането по стълби. Оттам идва и името му - „степ“ от английски означава „стълба, стъпка” и перфектно обяснява фундаментите, от които произлиза дисциплината. В съчетание с подходящата енергична музика, този спорт е изключително натоварващ.

Много от фитнес специалистите смятат, че степ аеробиката е единственият спорт, който позволява да се работи едновременно върху сърдечносъдовата и мускулната система. Практикуването й води до подобряване на аеробната издръжливост, повишава физическата сила и увеличава гъвкавостта на тялото. Хореографската част пък въздейства положително върху координацията и капацитета за бърза реакция, тъй като спортуващият трябва да се концентрира добре, преди да стъпи на степа. Тази фитнес разновидност е препоръчителна за хора на различна възраст, тъй като височината на степа може да се регулира, а интензитетът на работа се адаптира според персоналните възможности на спортуващия.

Кратко видео клипче, показващо малка част от тренировката по степ аеробика може да видите тук.

 

 

2. KANGOO POWER 

  KangooPower е експлозивна, силно мотивираща тренинг програма без хореография. Тя е специално предназначена за натоварване на цялото тяло, формиране на мускулната сила и издръжливост. Всеки скок се съсредоточава върху стабилността, върху осигуряването на балансирана тренировка и е предивикателство, както към по-силния човек, така и към начинаещия. Успехът на програмата се дължи главно на невероятното чувство, предизвикано от освобождаването на ендорфини, което се създава. Участниците се „пристрастяват“ към него. Основните движения са много лесни и могат да се извършват с нарастващата сложност и интензивност, която прогресира до нива 2 и 3. Следователно тази програма може да се посещава от хора с различни нива на физическа подготовка, дори и от тези, които обикновено не практикуват групови упражнения. KangooPower е подходящо и за спортисти заради плиометричните техники, които се използват при Kangoo Jumps, за да се увеличи натоварването, като в същото време се предотвратяват вредните въздействия върху ставите.Доказано е,че Kangoo Jumps обувките са със най-слабо негативно действие върху ставите и гръбнака на човек в света!Работи се на 135BPM!

 

 

3. Total Body Workout

Total body workout е час, насочен към стягане и оформяне на тялото, като се работи целенасочено към отделните мускулни групи в човешкото тяло. Включва аеробна част в началото, за добро загряване на тялото и избягване на травми /може да бъде на степ или класическа аеробика/. В основната си част е анаеробният режим на натоварване, като отделно се работи за ръце, корем, седалище, крака, както и цялостна издържливост на тялото. Включват се гирички, ластици, топки, тежести за ръце и крака, постелки и степ. Часът е подходящ за хора, които желаят да подобрят тонуса си и да изваят красиво тяло.

Забележка: Часовете не са подходящи за хора със сърдечно-съдови заболявания, проблеми с опорно-двигателния апарат, хора с високо кръвно и бременни жени. При някое от гореспоменатите неща, задължително се уведомява инструкторът!

4. Steel Combat

Steel Combat е нова революционна система за групова тренировка,създадена и развита от аржентинеца Фернандо Горини.Тя е базирана на задоволяване на всички фитнес потребности под формата на битка срещу въображаем противник.

За 60 минути,участниците в класа могат да опитат уникалното усещане на елементи от едни от най-добрите фул контакт спортове в света. Тренировката съдържа елементи от Бокс, Стрийт бокс, Муай тай, Карате и Кик бокс. Те са представени в класа под формата на семпла, гъвкава и високоинтензивна тренировка, с най-висока степен на изгаряне на мазнини!!!Същевременно е забавна, лесна, ефективна, предпазва класа от травми и дава невероятни резултати за рекордно кратко време! Същите тези резултати са възможни благодарение на взаимодействието на аеробни и анаеробни компоненти, което от една страна повишава физическото изпълнение в класа, а от друга страна намалява умственото напрежение. Чрез тази тренировка се повишават физическата сила и издържливост на мускулите, спомага се по-добрата координация и подвижност и изгражда по-волеви характер у спортуващите!

Музиката е изключително добре подбрана и мотивираща, съответстваща напълно на стила и даваща възможност на хората да покажат максимума от своите физически възможности по време на часа. Работи се от 140 до 160 удара в минута /bpm/.

Ако си задавате въпроса:,,Защо Steel Combat?'', нека ви дам 10 причини да го изберете:

1.Изгражда мускулен тонус!

2.Изгражда физическа сила и издържливост!

3.Спомага добрата работа на сърцето!

4.Увеличава бързината, двигателната сила и следователно контрола върху тялото!

5.Ускорява метаболизма, предразполага към значително изгаряне на калории, а оттам и загуба на тегло!

6.Редуцира напрежението и стреса!

7.Забавя дегенеративния ефект на остаряване, като пази мускулите от атрофия!

8.Стимулира инсулиновата абсорбация, която е жизненоважна за хора страдащи от диабет!

9.Намалява типичните рискове свързани с остеопорозата и други дегенеративни заболявания на костите!

10.Спомага за незадържането на вода в тялото и по-бързата циркулация на кръв!

Тук може да видите кратко видео клипче, показващо малка част от тренировката по steel combat.

Обучена и лицензирала стила лично от създателя му Фернандо Горини през 2014 година ви очаквам с нетърпение в новите ми часове в Танцов център МОНТФИЗ всеки понеделник от 19.00ч и всяка сряда от 20.00ч да се поизпотим заедно :)))

 

АКТУАЛНИЯТ ГРАФИК на занятията с Марина може да видите тук: http://www.montfiz.com/tancovi-shkoli