Мариана Николова - SWING

Суинг танците носят много позитивно настроение, усмивки и забавление на макс! Вижте учениците на Мариана Николова в действие: https://www.youtube.com/watch?v=s9-RPPeThhE

А ето и какво споделя Мариана за СУИНГ-а и стиловете, които ще изучавате в часовете й:

"СУИНГ танци... (от къде да започна, понеже са много….) :)

Танци по двойки, някой от тях практикувани на джазиран рок, други на диско, трети - на супер бърз ритъм в неопределен стил. За предпочитане е да се танцуват от разнополови двойки, което предполага интересен начин за социален контакт....в бързо темпо и с много пот или в бавно - с майсторлък ... и задължително с удобни обувки.

Lindi hop - бърз танц на рок музика (с афро-американски произход), който освен ефектни акробатики и поддръжки във всички посоки, се характеризира и с т.нар. чарлстон. Това означава, че ще се научите да подскачате и ритате с крака синхронно напред и назад... Когато танцувате lindi, сте винаги в перфектно                                                                настроение.  

Boogie-woogie - бугито е наследник на линди хоп и може да се танцува както на бърза, така и на бавна музика. По-разпространено е в Европа. Бавните стъпки са за майстори, разбира се, както всичко друго бавно в живота. Танцува се отново на музика от типа джазиран рок и предполага отлични умения от мъжа да води, а от жената - да следва... с удоволствие. На сватба, парти и купон ще блестите неотразимо с хармония и елегантност в изпълнение на буги танц.

Balboa - любимият танц на Ал Капоне. Танцува се тяло в тяло при много бърз ритъм. Танцът възниква като алтернатива на линди. Препълнените танцови зали и бурният характер на линди води до изискването да се танцува в тесни пространства, но с голям ентусиазъм.

West Coast Swing - хм… Танц за уверени и спокойни, притежаващи стил в живота. Танцува се на почти всякаква музика - блус, рап, хип-хоп, диско и всичко ритмично... На всеки купон ще сте гвоздеят на програмата в                                                                         компанията на неотразима дама на токчета."

 

 

Представяне на Solo jazz routine na Фестивала Cirque du Solo 2017, Berlin, Germany Ljubka Markova and Gergana Portarska https://youtu.be/zs1JorWCgNY The sixth act of the Friday Cabaret by the BigGirls Gang! Cirque du Solo 2017 Cirque du Solo 2017, Berlin, Germany Ljubka Markova and Gergana Portarska

https://youtu.be/LIjY5ozh000

VIX 2016, JnJ Competition
Medium tempo, Prelims Ljubljana, Slovenia
youtube.com

https://youtu.be/t5OEW5A0aAA

VIX 2016, JnJ Competition
Fast tempo, Prelims Ljubljana, Slovenia
youtube.com

https://youtu.be/qOWocbtT_L4
https://youtu.be/WWdFSbUhJQY

Мариана Николова е заела 3-то място на Jack-and-Jill Competition по време на VIX- Vintage Exchange 2017 в Любляна.

Вижте учениците на Мариана Николова в действие - https://youtu.be/0friYBk5RvY

 

АКТУАЛНИЯТ ГРАФИК на занятията по суинг може да видите тук: http://www.montfiz.com/tancovi-shkoli