Ирина Дакова – FAT Burning Yogalates

Животът на Ирина Дакова е преплетен с танците още от 5-годишната й възраст в залата по класически балет. С израстването й класиката бива допълнена от модерен балет. Това е и времето, когато се среща с метода Пилатес – комплекс, предпочитан от танцьори за развиване на пластичност и сила при минимален риск от травми.  Именно на Пилатес тя дължи до голяма степен усъвършенстването си като изпълнител. Любовта й към сцената, както и желанието да се развива, я отвеждат в залата по салса, ориенталски танци, йога и български народни танци.  През 2009 завършва курс за „аеробик и пилатес инструктор” и вече трета година преподава Пилатес, Йогалатес, а впоследствие и Фат Бърнинг.

Фат Бърнинг е иновативен комплекс, който съчетава в себе си най-доброто от две доказали се с ефективността си системи: Фат Бърнинг Йога и Пилатес, и е чудесен начин да се поддържаме тонизирани и в отлична форма.

Фат Бърнинг Йога за основа използва класическите йога асани, но при по-голяма динамика в смяната на позите. При редуващото се стягане и разтягане на мускулните групи се постига ефективно горене на подкожните мазнини и лимфен дренаж. Същевременно йогийските асани въздействат не само на опорно-двигателния апарат, но и на вътрешните органи, всички системи в организма се стабилизират и подобряват състоянието си.

Пилатес е уникална система от упражнения за разтягане и за сила, без да се натрупва излишна и обемиста мускулна маса. Тя укрепва и тонизира мускулите и ставите, подобрява стойката и издължава гръбнака, дава гъвкавост и равновесие, слива в едно ума и тялото и прави фигурата по-стройна. Неслучайно професионалните танцьори отдавна използват методите на Пилатес, за да подобрят осанката си, да регулират тялото си, да добият сила и да избягват травми.

С комплекса Фат Бърнинг се работи върху тялото като неделимо цяло, за да се постигне баланс и равновесие, да се подобри кръвообръщението, да се избегне стреса, да се повиши издръжливостта, да изглеждаме по-добре и да се чувстваме страхотно.

 

АКТУАЛНИЯТ ГРАФИК на занятията по Fat Burning Yogalates може да видите тук: http://www.montfiz.com/tancovi-shkoli