Стартира съвместен проект на Школи МОНТФИЗ и АРДУС, финансиран от Мтел

Дата и час на провеждане: 
Събота, 16 Октомври, 2010 - 10:00
Школи МОНТФИЗ съвместно с АРДУС /Асоциация на родители на деца с увреден слух/ стартираха на 16 октомври реализацията на  проект „Интерактивни образователни техники за повишаване на езиковата култура в интегрирана среда на деца с увреден слух – „Патиланско царство” финансиран по грантовата програма на М-Тел, която през 2010 година защитава езиковата и социална грамотност, като част от цялостната политика на телекома в подкрепа на образованието.
 
Целта на проекта е обогатяване на езиковата култура и ниво на грамотност, повишаване на самочувствието при вербално изразяване чрез интерактивна театрална методика и създаване на интеграционна среда, в която деца със слухово увреждане да се учат и забавляват заедно със свои чуващи връстници. В две интегрирани учебни групи – театрална и по български език - ще бъдат включени общо 35 деца с и без увреден слух на възраст 8- 13 години.
 
Децата участници в театралните занятия ще подготвят спектакъла „Патиланско Царство” с професионалната подкрепа на Актьорски школи МОНТФИЗ и художествен ръководител Мила Коларова. Репетициите на спектакъла ще бъдат проведени в залите на "MONTFIZ Soul & Body Center", а премиерното представление ще бъде на сцената на Младежки театър „Николай Бинев”.
Часовете по български език, под ръководството на Венета Василева, ще бъдат поднесени чрез творческа провокация на участниците. Децата ще разработят по нетрадиционен начин – чрез колажи от текстове и рисунки, както и свои произведения. Така ще поработят върху някои основни теми, като правопис, структура на текст, създаване на устен и писмен текст. В края на занятията ще представят своя изложба.
 
Целият обучителен  процес ще бъде съпътстван от слухово-речеви рехабилитатори, асистент –актьори и други специалисти.
 

ПАТИЛАНСКО ЦАРСТВО

 

ПРЕМИЕРА - 20.12.2010 г.

Младежки театър "НИКОЛАЙ БИНЕВ" от 12:00 ч. и от 19:00 ч.

ВХОД СВОБОДЕН !!!