Боряна Димитрова - ОРИЕНТАЛСКИ Танци

Боряна има влечение към танцовото изкуство още от детски години, когато се занимава активно с класически балет. След време открива ориенталския танц, който веднага я грабва с грацията и женствеността си. Пътува до Египет и Йордания, където се среща отблизо с арабската култура. Скоро след това започва да се занимава и професионално с ориенталски танци. Преподава в няколко танцови студиа, в които развива успешни групи, участва в различни шоу програми и спектакли. Боряна е създател, главен преподавател и хореограф на школа за ориенталски танци Сараб. Обучава ученици от всякакви нива - начинаещи, средно напреднали, напреднали и професионалисти. Провежда и преподавателски обучения, през които минават и другите преподаватели в школата в момента, ученички на Боряна - Ивета, Лилия и Ева. 

 

Боряна преминава обучение за преподаване на ориенталски танци по световноизвестния метод на Sandra Danse в Ница, Франция и е сертифицирана да преподава по него. Продължава заниманията си и с мастъри на ориенталския танц, с които изучава най-различни стилове в танца. Някои от преподавателите на Боряна са Гамал Сеиф (Египет), Ранда Камел (Египет), Калед Махмуд (Египет), Мохамед Казафи (Египет), Махди Емара (Египет) , Маюди (Мароко), Мерцедес Нието (Унгария), Лейла (Сърбия), Елена Рамазанова (Русия), Маргарита Дарина (Русия), Принц Каямер (Гърция), Ева Хадзихристу (Гърция), Изида (Германия), Марта Корзун (Украйна), Селма Бен (Франция), Илан Ревиере (Франция) и други. Продължава да посещава техни и други семинари, за да развива винаги стила и уменията си с най-добрите.

Творческа дейност:

Реализира собствени проекти – Ориенталски танцов спектакъл „Мираж" съвместно със Семир Алкади (14.02.2015), Fire Fusion Project съвместно с „Палячи" (първо място в категория „Нестандартни форми" във фестивала на Музите, Созопол 2015), Концерт „Ориенталска Магия" (20.12.2015), Танцов спектакъл „Приказка от 1001 нощ" 2017 с над 40 изпълнители на сцена. Танцово-светлинен спектакъл „Лунна светлина" 2018. 

Води уъркшопи и семинари по ориенталски танци в България и чужбина. През ноември 2016 провежда семинар в Кьолн, Германия по покана на Изида. Преподавател и съдия на категория професионалисти шоу по време на престижният фестивал Cairo By Night 2019 в гр. Сяр, Гърция.

Участва в различни телевизионни предавания – ментор в предаването „И аз го мога" по Нова ТВ, „На кафе" по Нова ТВ, „Мармалад" по БТВ, „Нещотърсачи" по БНТ2, полуфиналист в „България търси талант" по БТВ.

Участва в проекта „The Orientalist" на фотографа Педро Бонато де Кастро. 

 

Организатор на многобройни ежегодни ориенталски партита и събития.

Работила е с множество родни и чуждестранни изпълнители, сред които гръцката звезда Никос Вертис за клипа на неговата песен „Allaxa".

Създател на Boriana Dance & Entertainment и различни шоупрограми – светлинно шоу, огнено шоу, ориенталско шоу за всякакви събития.

 
Освен че се занимава с танци, Боряна е и дипломиран лекар. Тя има различен поглед върху отражението на танца върху тялото, положителните ефекти върху физическото и психическото здраве, правилното хранене и необходимата физическа активност. Познава механика на движенията за да бъдат изпълнени по безопасен начин, оценява съчетанието на танца с различни здравословни състояния като дископатия, бременност и други.

  

 

АКТУАЛНИЯТ ГРАФИК на занятията по ориенталски танци може да видите тук: http://www.montfiz.com/tancovi-shkoli