Български народни танци с Димитър Стойчев и Елена Димитрова (Хайде на хорото)

Български народни танци

Танцови школи МОНТФИЗ са в партньорство с школа по народни танци "Хайде на хорото", които водят редовни репетиции в Танцов център МОНТФИЗ. Ето и малко повече информация за тях:

Школа за народни танци „Хайде на хорото” е основана е през м. юни, 2010 година от нейния ръководител Димитър Стойчев. Към момента в преподавателския екип на школата участие взема и Елена Димитрова.

Опитът на екипа е придобит при изучаването на българска народна хореография и участието им във танцови ансамбли и формации.|
 
Школата е създадена с цел изучаване на български народни хора, танци, песни и традиции от всички фолкорни области на България. Участниците в нея са любители желаещи да развият и обогатят познанията си в българското танцово изкуство и фолклор. Посещенията в часовете по народни танци са предпоставка за създаване на приятелства, а веселието и усмивките са добавената стойност за положителен край на деня.

Участниците от „Хайде на хорото” обогатяват своите познания и преживявания чрез участия във фолклорни фестивали в гр. София, Пловдив, Ловеч, Велинград, Плевен, Самоков, Русе, Казанлък и др.

Ръководството на школата организира тематични събития/семинари на различни места в страната, свързани с изучаване на български народни танци, песни, музика и традиции.

„Танците ни зареждат с положителна енергия и позитивни емоции. Заповядайте при нас, за да им се насладите!”

 

 

 

Димитър Стойчев

 

 Елена Димитрова

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

АКТУАЛНИЯТ ГРАФИК на занятията по български народни танци може да видите тук: http://www.montfiz.com/tancovi-shkoli