Този уъркшоп е полезен за всеки

За първи път уъркшоп по Комуникационни и презентационни умения в програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август!

Д-р Десислава Стойчева е aктриса с многобройни участия като презентатор в национални и международни форуми; глобален мениджър "Оценка и финанси" на програма за развитие на умения за работа на Британски съвет с дългогодишен опит като ръководител на международни проекти и екипи; сертифициран „Мениджър на проекти” от Международната Асоциация за управление на проекти /IPMA/, от Съвета на Европа и Фондация “Марсел Хиктер”, преподавател по Арт мениджмънт в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.  

Професионалният си опит като презентатор, актриса и дългогодишен мениджър на международни проекти прилага и в ръководените от нея обучения по комуникационни и презентационни умения.

В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 от 27 юли до 3 август в Созопол д-р Десислава Стойчева ще проведе шестдневно обучение по Комуникационни и презентационни умения.

Интервю на Силвия Николова с д-р Десислава Стойчева

За първи път ще има уъркшоп „Комуникационни и презентационни умения“ в рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли- 3 август. Как се роди идеята?

Слав Бойчев ме покани да водя курс „Комуникационни и презентационни умения“ в МОНТФИЗ през тази учебна година. В него участваха хора с различни професии. Поради големия интерес към тези бизнес умения, той реши да разшири целевата аудитория на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, като предложим за първи път и такъв уъркшоп.

За кого е подходящ този уъркшоп?

Уъркшопът ще е полезен за всеки, на когото е необходимо да се представя пред различни публики  – при кандидатстване за работа, при презентации в училище или университет, при комуникация на работното място. Ще бъде полезен и за тези, които трябва да представят своя идея, проект или продукт чрез презентации на семинари, конференции, интервюта в медиите и др.

Какви нови умения ще придобият участниците?

Ще се запознаят с актьорски техники за преодоляване на страха и напрежението при представяне пред публика. Ще научат тайните на професионалната подготовка за презентиране, на какво да обърнат внимание в своята писмена и устна комуникация, как да подобрят поведението на тялото си. Чрез различни практически упражнения ще подобрят говорните си умения и ще открият възможностите на собствения си глас.  

Какъв е форматът на уъркшопа?

Комбинация от опити на участниците, индивидуални препоръки и практически съвети от водещия уъркшопа, упражнения и др. Не се изисква предварителна подготовка или опит от участия с презентации.

Вие имате професионален опит и като актриса, и като презентатор в международни форуми, и като мениджър на проекти в Британски съвет, който комуникира с екипи в различни държави. На какво ще наблегнете в уъркшопа?

Ще им предам от практическия си опит и в трите области, който ще им бъде полезен както в комуникацията им, така и при представянето им пред различни публики. Ще разработя програмата на уъркшопа според нуждите на записалите се участници, така че да подпомогне максимално тяхното развитие.

Участниците ще открият ли нещо ново за себе си?

Сигурна съм, че  не само ще им е полезно, но и приятно да открият и развият нови умения.  Аз самата съм привърженик на Ученето през целия живот. Освен че водя курсове, непрекъснато участвам в образователни инициативи, където мога да науча нещо повече за себе си. Вече дори съм решила в кои други уъркшопи от програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 ще бъда и участник! Прекрасна е възможността непрекъснато да се развиваш и вярвам, че това е най-хубавото, което можем да си подарим.

 

Включете се в уъркшопа по Комуникационни и презентационни умения на д-р Десислава Стойчева като се запишете за участие в МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август!

Можете да го направите тук

Публикации

Актьорски школи МОНТФИЗ, прослушване, Антон Угринов, проф. д-р Атанас Атанасов, Модерен театър, НАТФИЗ, Александър Хаджиангелов

Проф. д-р Атанас Атанасов също ще присъства на прослушването за новата младежка школа в МОНТФИЗ!

Проф. д-р Атанас Атанасов ще бъде част от комисията на прослушването за приема на новата младежка актьорска школа в МОНТФИЗ, който ще се състои на 15 ноември 2014 г. на голяма сцена в Модерен театър в София.

Фестивали, МОНТФИЗ

Излязоха новите промоционални цени за фестивалите на МОНТФИЗ

Специални промоционални цени за фестивалите на МОНТФИЗ,

валидни само за курсисти на МОНТФИЗ или участници в предишните фестивали на МОНТФИЗ

Скъпи приятели,

Резултатите от кандидатстудентските изпити за най-желаната специалност в НАТФИЗ

Резултатите от кандидатстудентските изпити за най-желаната специалност в НАТФИЗ!

38 души преминаха успешно последния трети кръг.

От тях 7 души са възпитаници на Школи МОНТФИЗ.

13 души от успешно преминалите 38 са от кандидатстудентските консултации за НАТФИЗ, които се проведоха на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 в Созопол от 27 юли до 3 август!
Това е повече от една трета!