Танцова импровизация

Ана Митева

Танцьор, хореограф, танцов и театрален педагог, преподавател по танцова импровизация в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и по сценично движение и танцова импровизация в Школи МОНТФИЗ.

В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 Ана Митева ще проведе шестдневен уъркшоп по танцова импровизация, който ще се състои от шест занятия по час и половина.

"Уъркшопът по танцова импровизация ще ви покаже как да влезете във връзка с тялото си. Ще развиете способността да се придвижвате в пространството, чрез своето „Умно тяло”. Целта на този уъркшоп е да ви подскаже какъв неизчерпаем ресурс на вдъхновение имате в себе си. Вашите ум, тяло и дух са ключът към вашата креативност. Уъркшопът по танцова импровизация може да покаже на всеки един къде е този ключ. Останалото е във ваши ръце." - Ана Митева

За да се включите в уъркшопа по танцова импровизация на Ана Митева, трябва да се запишете за участие в МОНТФИЗ Арт Фест 2014. Вижте как

Можете да видите всички уъркшопи и кандидатстудентски консултации, включени в програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август - тук.

 

Кратка биография на Ана Митева

Образование

2003-2007 - НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Танцов театър"

 

Участия в международни продукции и тренинги

"Танцова терапия и креативност в социални дейности" - Вроцлав, Полша

"Dance-cross bridge" - Токио, Япония

"Summer jam" - Бургас, България

 

Участия в над 15 работни ателиета /уъркшопи/ и майсторски класове на преподаватели-хореографи от България, Гърция, Румъния, Хърватска, Македония, Сърбия, Словения, Германия, Франция, Великобритания, САЩ, Япония.

 

Професионален опит като танцьор и хореограф

От 2006 до 2009 г. участва като танцьор в редица спектакли и танцови миниатюри на български и чуждестранни хореографи.

От 2009 г. започва да поставя танцови спектакли и миниатюри в сътрудничество с други хореографи, в които участва и като танцьор ("Лош навик", "Катексис" и танцовите миниатюри "Опит за близост", "Маневри", "Чикито").

От 2012 г. работи и като хореограф в спектакли на драматични театри ("Скачай" - Театър "София", "Очите на другите" - Народен театър "Иван Вазов").

 

Награди от конкурси

Като изпълнител:

1-ва награда (Първи Национален конкурс за съвременна хореография) за "Месо" - хореография: Станимир Енчев

 

Като хореограф:

2-ра награда и Награда на публиката за "Опит за близост" - хореография: Ана Митева и Венета Христова (Трети Национален конкурс за съвременна хореография)

1-ва награда за "Чикито" - хореография: Ана Митева и Награда на публиката за "Лош навик" - хореография: Ана Митева и Александър Манджуков (Четвърти Национален конкурс за съвременна хореография)

 

От 2009 г. работи като преподавател по сценично движение, танцова импровизация, съвременен танц и джаз танц в Школи МОНТФИЗ.

От 2013 г. преподава танцова импровизация в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" като асистент на доц. д-р Петя Цветкова.

 

МОНТФИЗ

Театрална компания, Актьорски школи, Актьорски курсове, Вокални школи, Танцов център, Школи по творческо писане и мислене, Курсове "Учене през целия живот"

+359 89 911 82 52

www.montfiz.com

Други уъркшопи