"Скъпа учителко" ("Скъпа Елена Сергеевна")

по пиесата "Скъпа Елена Сергеевна" на Людмила Разумовская

Спектакъл на

Литовската академия за музика и театър (LMTA)

и Театрална лабортория ATVIRAS RATAS (OPEN CIRCLE)

 

режисьор: Йева Стунджите

сценография и костюми: Рамуне Скребунайте

художник осветеление: Дариус Малинаускас

с участието на: Гелмине Глемзайте, Данас Камараускас, Юргис Маркенас, Алдона Вилутите, Габриелиус Запалскис

 

„Скъпа учителко” е огледало на отношенията, надвесено над времето и пространството, отразяващо болезнено крехки и доста опасни взаимоотношения между учителя и учениците, постепенно превръщащи се в неконтролирана манипулация и жесток психически терор. Колко далече можеш да стигнеш, борейки се за своето светло бъдеще, залагайки  човешките си ценности? Дали целта винаги оправдава средствата? Какво крие драмата, пулсираща с младия призив: "Сега или никога, всичко или нищо" и може ли някой да я вини?

Спектакълът е забранен за лица под 16 годишна възраст!

 

Гледайте представлението на спектакъла "Скъпа учителко" на 31 юли от 21:00 часа на сцената на Народно читалище "Отец Паисий" в гр. Созопол.

Представлението е част от програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август , организиран от МОНТФИЗ и Община Созопол.

В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 в Созопол от 27 юли до 3 август художественият ръководител на актьорския клас в Литовската академия, от който са абсолвентите – участници в представлението – режисьорът, театрален педагог, ръководител на катедра „Актьорско майсторство и режисура” във Факултета за театър и кино на Литовската академия за музика и театър и създател на Театрална лаборатория “Open Circle” в Литва – Аидас Гиниотис и неговата асистентка – доста популярната в Литва и в Източна Европа актриса Юдита Урниките (също преподавател по актьорско майсторство в Литовската академия за музика и театър и преподавател по сценично движение във Факултета по танц и движение на Литовската академия) ще проведат заедно шестдневен уъркшоп по актьорско майсторство за всички участници в МОНТФИЗ Арт Фест 2014.

Темата на уъркшопа е “Съвременни актьорски техники”, а участниците в него ще имат възможността да получат опит в практиката, методите и техниките, които се изполват в Литовската академия за музика и театър и които са основа на практическата работа, актьорския тренинг и подход към работата с актьорите в Театрална лаборатория „Open Circle”.

В първите три дни на уъркшопа с участниците основно ще се занимава Аидас Гиниотис, а в следващите три дни Юдита Урниките ще продължи неговата работа с акцент върху актьорския тренинг със средствата на сценичното движение. 

 

Участници в уъркшопа на Аидас Гиниотис и Юдита Урниките могат да бъдат професионални актьори, студенти от ВУЗ-овете с актьорска специалност или любители, които са посещавали актьорски школи в продължение на минимум две години. 

За да се включите в уъркшопа по актьорско майсторство на Аидас Гиниотис и Юдита Урниките, трябва да се запишете за участие в МОНТФИЗ Арт Фест 2014. Можете да го направите на страницата на Фестивала в интернет

Като участник в МОНТФИЗ Арт Фест 2014 ще имате възможността неограничено да посещавате всички уъркшопи, кандидатстудентски консултации за НАТФИЗ и други мероприятия, включени в програмата на Фестивала.

Можете да видите всички уъркшопи и кандидатстудентски консултации, включени в програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август - тук