Съвременни актьорски техники

Юдита Урниките (Judita Urnikyte)

Литовска актриса, театрален педагог, асистент-преподавател по актьорско майторство на Аидас Гиниотис в Литовската академия за музика и театър, преподавател по сценично движение във Факултета по танц и движение на Литовската академия за музика и театър.

В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 Юдита Урниките ще проведе уъркшоп по актьорско майсторство и сценично движение на тема "Съвременни актьорски техники", по време на който ще представи практическите методи, използвани в Театрална лаборатория „Open Circle”. Целта на този уъркшоп е да даде възможност на студентите и актьорите да получат опит в практиката, методите и техниките, които се изполват в Литовската академия за музика и театър. 

Участници в уъркшопа на Юдита Урниките могат да бъдат професионални актьори, студенти от ВУЗ-овете с актьорска специалност или любители, които са посещавали актьорски школи в продължение на минимум две години. 

За да се включите в уъркшопа по актьорско майсторство на Юдита Урниките, трябва да се запишете за участие в МОНТФИЗ Арт Фест 2014. Можете да го направите на страницата на Фестивала в интернет

Като участник в МОНТФИЗ Арт Фест 2014 ще имате възможността неограничено да посещавате всички уъркшопи, кандидатстудентски консултации за НАТФИЗ и други мероприятия, включени в програмата на Фестивала.

Можете да видите всички уъркшопи и кандидатстудентски консултации, включени в програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август - тук

 

Биография на Юдита Урниките

Театрална и кино актриса, родена на 3 септември, 1983 година в Литва.

През 2006 година завършва бакалавърска степен по Актьорско майсторство в Литовската академия за музика и театър, в класа на проф. Владас Багдонас (Vladas Bagdonas) и Аидас Гиниотис.

През 2008 година завършва магистратура по Актьорско майсторство с ръководител Аидас Гинитоис.

Играе в театър Keistuoliu и в Театрална лаборатория OPEN CIRCLE.

От 2010 година е преподавател по сценично движение във Факултета по танц и движение на Литовската академия за музика и театър. 

 

Повече за МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август вижте на страницата на Фестивала в интернет

Други уъркшопи