Съвременни актьорски техники

Аидас Гиниотис (Aidas Giniotis)

Литовски актьор, режисьор, театрален педагог, ръководител на катедра „Актьорско майсторство и режисура” във Факултета за театър и кино на Литовската академия за музика и театър, художествен ръководител на клас в специалност "Актьорско майсторство" в Литовската академия за музика и театър.

В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест 2014 Аидас Гиниотис ще проведе уъркшоп по актьорско майсторство на тема "Съвременни актьорски техники", по време на който ще представи практическите методи, които той създава и използва в Театрална лаборатория „Open Circle”. Целта на този уъркшоп е да даде възможност на студентите и актьорите да получат опит в практиката, методите и техниките, които се изполват в Литовската академия за музика и театър. 

Участници в уъркшопа на Аидас Гиниотис могат да бъдат професионални актьори, студенти от ВУЗ-овете с актьорска специалност или любители, които са посещавали актьорски школи в продължение на минимум две години. 

За да се включите в уъркшопа по актьорско майсторство на Аидас Гиниотис, трябва да се запишете за участие в МОНТФИЗ Арт Фест 2014. Можете да го направите на страницата на Фестивала в интернет

Като участник в МОНТФИЗ Арт Фест 2014 ще имате възможността неограничено да посещавате всички уъркшопи, кандидатстудентски консултации за НАТФИЗ и други мероприятия, включени в програмата на Фестивала.

Можете да видите всички уъркшопи и кандидатстудентски консултации, включени в програмата на МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август - тук

 

Биография на Аидас Гиниотис

Роден на 17 ноември, 1964 година. Литовски актьор, режисьор и преподавател.
 

През 1986 година завършва Актьорско майсторство в Литовската държавна косерватория (сега Литовска академия за музика и театър) в класа на проф. Ирена Вайсите (Irena Vaišytė) и през 2005 година завършва магистратура при режисьора Йонас Вайткус (Jonas Vaitkus).

Преподавател е в Литовската академия за музика и театър от 2003 година, а  от 2009 е ръководител на катедра „Актьорско майсторство и режисура” във Факултета по театър и кино в Академията.

Докато учи формира групата за акустична музика "Užsitęsusios vaikystės ruduo".

Играл е в театър „Marijampolė”.

През 1989 година е един от основателите на театър „Keistuoliu”.  Актьор и режисьор в над 40 постановки. Участвал е в шест игрални филма.

През 2002 пише пиеса,  поставена в театър "Ditchenbühne", а през 2004 втора, поставена в театър „Klaipėda”.

През 2006 основава театрална лаборатория ATVIRAS RATAS (OPEN CIRCLE) във Вилнюс.

През 2005, 2006, 2008 е награждаван с главните годишни театрални награди в Литва.

През 2010 г. получава наградата на Министерството на културата в Литва.

 

Повече за МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол, 27 юли-3 август вижте на страницата на Фестивала в интернет

Други уъркшопи

Съвременни актьорски техники

Юдита Урниките (Judita Urnikyte)

Актьорско майсторство

Димитър Димитров

Джаз Танци

Алексис Флойд (Alexis Floyd)