„Правя каскадата и се връщам.“

Проф. Светослав Иванов е роден на 09.03.1940г. в София.

Завършва в Софийския университет „Св. Климент Охридски” специалности „Физика” (педагогически профил) и Атомна физика, а по-късно завършва задочно и Националната Спортна Академия (тогава ВИФ).
До 1973г. работи като физик в отдел Радиоактивни индикатори на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика. От 1973г. е асистент по биомеханика в Националната Спортна Академия.

През 1988г. защитава докторска дисертация и получава званието „Доктор на педагогическите науки”. Ръководител е на катедра „Анатомия, биомеханика и информатика” в Националната Спортна Академия. От 1999г. до 2003г. е ректор на НСА.
Проф.
Светослав Иванов има повече от 100 научни труда и е изнасял лекции като гостуващ лектор в САЩ, Полша, Италия, Сърбия, Турция, Гърция и др.

Притежава авторски свидетелства от Института за изобретения и рационализации за разработка на видеокомпютърни системи и методики за биомеханичен анализ и моделиране на двигателни действия.

Проф. Светослав Иванов е първият шампион на България по джудо, шампион е и по бокс. Той притежава най-високия лиценз за арбитър на Международната федерация по джудо. Бил е централен съдия на Европейски, Световни и Олимпийски игри. Бил е председател на Българската федерация по джудо, председател на Българската федерация по Таекуон-до и заместник председател на Българския олимпийски комитет. В момента е председател на Българския съюз за физкултура и спорт. Председател е и на Федерацията у-шу (китайско бойно изкуство).

Проф. Светослав Иванов е участвал в повече от 40 игрални филма като ръководител и изпълнител на опасни сцени. Има реализирани сценарии за научно-популярни филми, издавал е вестник и е публикивал разкази.

В Winter Art Fest 2013 проф. Светослав Иванов ще ръководи уъркшоп по Сценично движение и биомеханика. В една от фестивалните нощи участниците ще станат свидетели на негова демонстрация. Това е само една от изненадите, които организаторите са подготвили за всички, които ще станат част от Зимния фестивал на МОНТФИЗ.

Повече за Winter Art Fest 2013 и как можете да се запишете вижте тук.